Kapok fibrene kommer fra en vidunderlig frøkapsel

Jeg har faktisk aldrig set et kapoktræ i levende live, men jeg har efterhånden set et par stykker eller tre på billeder på nettet her og der. 

Det ser ud til at være et smukt træ. For at det ikke skal være helt løgn, så synes jeg faktisk at de fleste træer er smukke. Men det er som om der er noget helt specielt ved kapoktræet. Jeg tror at det har noget at gøre med frøkapslerne. Der er kæmpe store, eller i hvert fald ret store ser det ud til. Og så er det jo sådan at udseendet også nogle gange præges af funktionen. 

Fordi nu ligger landet sådan, at jeg ved at fibrene som ligger inde i disse smukke kapok frøkapsler kan bruges til alle mulige gode ting, som fx Kapok puder en Kapok rullemadras, kapok madrasser, dyner, og meget meget mere. 

Og det er der noget ret spændende ved, fordi det er jo enormt ressource fordelagtigt at bruge noget der vokser på træerne. Det findes der jo oven i købet ordsprog der viser værdien i den slags. Ja så mere af det siger jeg da bare. 

Her kommer en god overskirft om kapok puder

Kapokpuder, tænk engang, og så er fyldet bare plukket fra et træs frøkapsler. Gid jeg kunne se sådan et træ snart. jeg må se at have fundet ud af hvor de vokser, så jeg kan komme afsted. Men det bliver altså ikk lige i dag, fordi jeg har allerede lavet planer for resten af dagen, men hvem ved, måske i morgen, hvis de altså vokser her i Danmark, men det har jeg dog på fornemmelsen at de ikke gør. Jeg tænker mere sådan noget som afrika faktisk, jeg ved ikke helt hvorfor.

Og så får jeg lige lavet en rigtig god afrunding her hvor jeg skriver lidt om kapokpuder og rullemadrasser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*