5 statsministre/præsidenter omkring i verdenen

Lige om lidt er der folketings valg, og det betyder at vi skal til at stemme. Hvis du vil vide mere om valget og politik, så kan du finde mere information her og her. I anledning af at vi snart får ny statsminister, så kan vi kigge på statsministre og præsidenter rundt i verdenen.

Andrzej Duda fra Polen

Polen ligger ikke langt væk, med en billig fly billet kan man flyve der til på en time. Andrzej Duda blev præsident i 2015 og holder stadig posten. Han kommer fra et højreorienteret parti, og har været kendt i Danmark for at være i mod LGBTQ, og det er stærkt mistænkt at han manipulere i nogle retssager. Han har på trods af sine meninger først polen gennem en forfatningskrise.

Joe Biden fra USA

USA ligger ret så langt væk, men Danmark har dog kunne holde kontakt med dem gennem bl.a. NATO. Joe Biden blev præsident i 2021, og tog posten fra Donald Trump. Joe Biden kommer fra et parti der i betragtning af USA vil være et venstreorienteret parti. Joe Biden er bl.a. kendt for at have trukket amerikanske soldater ud af Afghanistan, og så er han også den ældste præsident USA har haft ind til nu.

Paul Kagame fra Rwanda

Rwanda ligger også rigtig langt væk, og Danmark har ikke meget kontakt landet. Paul Kagame var en tidligere militærofficer, og er den 4. præsident der har været i Rwanda. Deres valg har været mistænkt for at være manipuleret, da de bl.a. har bandlyst de andre partier fra at stemme eller arrestere eller myrde hans kritikere. Det kan diskuteres om Paul Kagame fra Rwanda er højre- eller venstreorienteret.

Michael D. Higgins fra Irland

Irland ligger ikke langt fra Danmark, og man vil også nemt kunne tage et billigt fly der til. Den nuværende præsident er fra et venstre orienteret parti. Han blev præsident i 2011 og blev genvalgt i 2018. Han er blevet yderst populær i Irland og fik 56% af stemmerne, hvor hans nærmeste kandidat kun fik 23% af stemmerne.

Mette Frederiksen fra Danmark

Mette Frederiksen er fra Danmark, som jo er der vi er lige nu. Hun kommer fra socialdemokratiet som er venstreorienteret. Mette Frederiksen vandt valget I 2019. Hun er kendt for at erklære at samtlige mink skulle aflives, da de havde udviklet en ny mutation af corona virussen. Dog har hun også indført tidlig pension for personer der har tilbragt 42 år på arbejdsmarket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*