3 gode råd om julebelysning

Når det bliver jul, så skal der selvfølgelig pyntes op. Der er nemlig intet mere hyggeligt end julebelysning, både inden- og udendørs, især på de mørke vinterdage. Nogle begynder i god tid, imens andre venter til 1. december, men uanset hvornår du begynder, så er der nogle ting, du skal være opmærksom på, når du skal i gang med julebelysningen. Vi har her samlet vores bedste råd til, hvordan du kommer godt igennem oppyntningen derhjemme.

Sikkerheden kommer først

Når der skal sættes lyskæder op i haven og på huset, så er det nemmest at trække et par ledninger igennem vinduet eller under terrassedøren. Det er dog ikke en god idé. Det kan gå grueligt galt, når ledningen helt logisk vil blive klemt i døren eller vinduet. Det blotlægger nemlig de strømførende dele, og det kan både give stød og kortslutning. Det er altid bedst at få lavet en stikkontakt udendørs, så du roligt kan få lys i de udendørs lyskæder.

Brug til udendørs lyskæder udendørs

Selvom du har fået lavet en udendørs stikkontakt, kan det stadig gå galt, hvis du bruger de forkerte lyskæder. Nogle lyskæder er nemlig kun lavet til indendørs brug, imens andre lyskæder er lavet til både indendørs- og udendørs brug. Der er generelt højere krav til lyskæder, der skal bruges udendørs. Det betyder, at hvis du bruger indendørs lyskæder udendørs, kan der trænge vand og fugt ind i dem, og kæden vil i de fleste tilfælde kortslutte. Der er dog risiko for, at den kan give elektrisk stød, og det er især en risiko, hvis du har børn og/eller dyr, som ikke er opmærksomme på den slags.

Vælg LED-julebelysning

Især i år, hvor elpriserne er skyhøje, er det vigtigt at tage et kig på, hvor meget strøm julelysene rent faktisk koster. Du kan her spare en masse penge ved at gå efter LED-lyskæder og julebelysning generelt. De gamle glødepærer koster ca. 78 kr. i el ved konstant brug over en 6 ugers periode, hvor lyskæder med LED-pærer kun koster 11 kr. for samme periode. Lyskæder med LED-pærer holder også væsentligt længere, så du kan bruge dem igen og igen år efter år. Derudover er det generelt også en god idé at sætte en timer på julebelysningen, både så du ikke har den unødigt tændt, men også så du ikke ender med at forstyrre naboernes nattesøvn.

Mangler du inspiration til fed julebelysning derhjemme? Tag et kig på https://jadagroup.dk/julebelysning/ og find en masse fede ideer til, hvordan du kan skille dig ud fra mængden med oppyntningen i år!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*