Skærme kædes sammen med dårligt syn. Eksperter anbefaler et overraskende alternativ

Skærme kædes sammen med dårligt syn. Eksperter anbefaler et overraskende alternativ

Det har længe været kendt, at kigger man for længe på en skærm, får man hovedpine. Men vidste du, at denne hovedpine ofte opstår fordi du overbelaster dine øjne? Vores øjne er nemlig slet ikke skabt til at kigge på skarpt lys og hurtige billeder. Noget det moderne tv nærmest er berygtet for.

Der er heldigvis håb i horisonten. Undersøgelser viser nemlig, at indhold vist på et lærred er langt bedre for dine øjne ift. at skulle se på en normal skærm. Det eneste problem er, at en projektor ikke bare sådan kan sættes op i stuen. Men hvad gør du når du vil se film, men stadigt passe på øjnene?

Mini projektorer vandt store markedsandele sidste år

Elektronikproducenterne har altid deres fingre på pulsen. Er der noget markedet efterspørger, skal der nok stå nogen klar til at lave det. Sådan har det også været på projektorfronten. Der er blevet lavet mindre enheder, der faktisk laver et ret flot billede, på trods af deres ringe størrelse.

En god mini projektor kan fås for omkring 5.000 kr., men du kan helt sikkert finde nogle der er noget billigere, hvis du er klar til at lave et par kompromiser. Bare hav i tankerne, at hvad end du vælger, er det slut med at gå på kompromis med dit syn. Det vil du takke dig selv for senere i livet.

Hvorfor er projektorer bedre for øjnene?

Eksperter fortæller, at hvor et fjernsyn udsender lys, så reflekterer en projektor det. Der bliver altså ikke sendt lys direkte ind i din hjerne. Det du ser på, er nærmest ligesom at kigge ud ad vinduet. Det er meget bedre for øjnene. Det er derfor du, nærmest aldrig, har ondt i hovedet efter en biograftur.

Når du kigger på en større skærm, behøver dine øjne ikke være fokuseret på ét enkelt punkt. De kan bevæge sig naturligt og tage hele oplevelsen ind. Helt store skærme er svære at betale sig fra, især når det gælder fladskærme. Her er det meget nemmere at smide et lille lærred op derhjemme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*