Lever du livet i overhalingsbanen? 

Lever du livet i overhalingsbanen? 

Mange unge lever i dag et hurtigt liv. Hurtigt internet, hurtige biler, hurtige forhold. Men mister du noget i farten? Hvad sker der med værdierne, relationerne og vores personlige velvære, når alting skal gå så stærkt?

Her får du en række bud på, hvor du med fordel kan sætte farten lidt ned.

Den hurtige og overfladiske kommunikation

De sociale medier og andre elektroniske kommunikationsformer har snart monopol på vores kontakt med familie, venner og bekendte. Når tre veninder mødes på en café blot for at sidde med hver sin mobil og tage billeder til Instagram og svare på alle kommentarer, så er den elektroniske kommunikation løbet løbsk.

Ingen drømmer sig tilbage til intet eller langsomt internet. Tværtimod. Vi vil alle sammen gerne have den hurtigste forbindelse. Men måske skal vi øve os på at kommunikere langsommere. Kommentarer og likes løber ingen steder. Du kan sagtens vente lidt og nyde det selskab du fysisk er i, og så tage den elektroniske kommunikation lidt senere.

Hurtige biler og hurtige beslutninger

Det er helt fint at køre en hurtig bil, så længe du har styr på regler og beslutninger, når du skal ud at køre. Her kan du få overblik over regler for erhvervelse og generhvervelse af kørekort, samt nogle af de vigtigste regler i trafikken.

Det er vigtigere at køre sikkert end at køre hurtigt. Så sæt farten ned, både i bilen og i dine beslutningsprocesser. Når du skal tage kørekort, skal du vælge en køreskole med fokus på kvalitet og grundighed. Det er vigtigere at lære at træffe gode og fornuftige beslutninger i trafikken end at få sit kørekort hurtigt.  

De personlige relationer

Også i de personlige relationer er der ofte fart på. Mange førstegangsmøder foregår online, hvor alt er facade, og der er meget lidt plads til fordybelse og menneskelige fejl og mangler. Kontakter slettes og blokeres, hvis de er uenige eller ser verden anderledes end os selv. Denne form for brug-og-smid-væk-relation overføres for let til vores offline relationer, hvor uenigheder og mindre diskussioner ofte kan udvikle sig til brud og uvenskab. Selv ægteskaber kastes til side i langt højere grad end tidligere.

Så måske er det på tide at sætte farten ned i vores relationer. Give tid til fordybelse, til uenighed og til at se en sag fra flere sider. Måske vi kunne lære en masse af at venner og ægtefæller, som vi er dybt uenige med på visse punkter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*