Hundefoder Ingredienser: Hvad der er nødvendigt for at gøre din hund glad

Når du skal vælge hundefoder, skal du sørge for, at din hund kan lide smagen af det, der serveres. Hvis de enkelte ingredienser ikke er gode for en bestemt hunderace, skal der være mindst én ingrediens, der kan lokke den til at spise sin mad. I denne artikel vil vi tale om, hvordan en god fordeling af proteiner, kulhydrater og fedtstoffer i en hunds foder bør se ud, samt nogle andre ting, som du måske bør tage i betragtning, når du leder efter et kvalitetsmærke af hundefoder.

Fordeling af proteiner, kulhydrater og fedt

Proteiner

De vigtigste proteinkilder i hundefoderet er kød, fjerkræ eller fisk. Mange virksomheder bruger biprodukter som ingredienser i deres foder, fordi de er billige at købe og nemme at finde råvarer, der ikke indeholder hormoner eller antibiotika. Det er dog vigtigt, at dit kæledyr spiser proteiner af god kvalitet med høj biologisk værdi (dvs . proteiner, der let kan optages af kroppen) for at fremme muskelvæksten.

Kulhydrater

Kulhydrater er også en vigtig energikilde for din hund, selv om de ikke er lige så vigtige som protein. Der findes mange forskellige typer kulhydrater i foder til kæledyr i dag, og nogle fodertyper kan indeholde mere end én type på én gang.

Fedt

Fedtstoffer giver isolering til indre organer og er også en energikilde. Fedtstoffer kan klassificeres som mættede, umættede eller flerumættede efter antallet og placeringen af dobbeltbindinger i deres molekyler. Hvis disse fedtsyrer reagerer med hydrogen i din hunds krop, danner de stoiske triglycerider, som giver den energi og holder dens hud sund.

Andre overvejelser

Når når du vælger hundefoder, er der flere andre ting, du også skal kigge på. Den første er erklæringen om ernæringsmæssig tilstrækkelighed på etiketten på hvert mærke, som dit kæledyr skal kunne spise hele livet uden problemer eller mangel på næringsstoffer

Kontroller også, om det indeholder calcium- og fosforprocenter (bør ikke overstige 0,05 %) og om det er godt for udviklingen af dit kæledyrs knogler og tænder, eller om det kan forårsage en ubalance i deres stofskifte.

Ingredienserne skal være let fordøjelige (der er f.eks. nogle kornsorter, som måske ikke er velegnede til kæledyr med visse fordøjelsesproblemer), og endelig skal du sørge for at konsultere din dyrlæge, før du vælger et mærke, fordi de vil vide, hvad der er bedst for dit kæledyr. Men lad dig ikke narre, når du er hos dyrelægen. Dyrelæger sælger også hundefoder, men de er nødvendigvis ikke de sundeste på markedet til dig hund. Find det rette foder på denne her side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*