Sådan gør du sund livstil til en vane

Sådan gør du sund livsstil til en vane

Den største fejl mange laver, når de begynder at træne, eller begynder at ændre deres kostvaner, det er, at de går for ekstremt til den. Ved at gøre dette, så bliver det ikke til en livsstilsændring, tværtimod, så bliver det til et irritationsmoment i hverdagen.

Start stille ud

Som du måske kan afkode fra vores intro, så mener vi, at du skal starte stille ud, hvis du gerne vil ændre din livsstil. Det skal du, fordi man ved at starte stille ud kan få opbygget nogle nye vaner fremfor de gamle. Det kan eksempelvis være, at man gerne vil spise sundere, og det første skridt man tager, er ikke at spise snacks i hverdagen.

Ved at fjerne en enkelt distraktion ad gangen, så kan man bedre administrere det, og så skal man ikke hele tiden tænke over hvad man skal handle ind, for at være sund. Her skal man blot tænke over, hvad man ikke skal handle ind.

Tæl dine kalorier

Det er vigtigt at vide, at en livsstilsændring ikke betyder, at man ikke må spise noget usundt. Man må nemlig spise lige præcis det man vil, bare man sørger for at tænke i nogenlunde sunde baner, og at man tæller kalorier og andet på det man spiser.

Hvis man vil træne samtidig med, at man ændrer sin kost, så skal man dog være opmærksom på, at man får nok protein. Det skal man, fordi det er kroppens benzin til større muskler.

Du må gerne spise sukker

Der er mange der tror, at de skal droppe alt sukker, når de begynder at træne. Sådan hænger det ikke sammen. Rent faktisk, så har kroppen brug for sukker, men bare ikke i så store mængder, som mange spiser det i. Tænk derfor over hvor meget sukker du spiser, fremfor at tænke, at du skal fjerne alt sukker fra din kost.

Det er samme princip som det med at starte stille ud. Der er ingen grund til at fjerne alt sukker med det samme, for så vil din krop hurtigt komme med en reaktion på dette, som ikke er særlig behagelig at komme igennem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*