Pas på med skadedyr i boligen

Arbejder med at forhindre indtrængen af skadedyr er en vigtig del af at holde et sundt hjem og miljø. Skadedyr som insekter og gnavere kan nemlig bære på grimme sygdomme og forårsage skader på ejendommen. De kan også være en generel gene, der forårsager ubehag for husejere. Det er trods alt mentalt opslidende at spekulere i skadedyr, bakterier og ødelagte installationer dagen lang. For at forhindre skadedyr i at blive et problem, er det vigtigt at praktisere korrekt skadedyrsbekæmpelse.

Pas på sygdommene

En af de vigtigste grunde til, at skadedyrsbekæmpelse er vigtigt, er fordi, skadedyr kan bære på sygdomme – også de mere farlige. For eksempel kan kakerlakker bære og sprede sygdomme som E. coli og salmonella. Disse sygdomme kan overføres til mennesker gennem forurenet mad eller ved bare at røre ved en overflade, som en kakerlak har gået på. Desuden er myg kendt for at bære og overføre sygdomme som malaria og West Nile-virus. Rotter kan også bære på sygdomme som f.eks. Weils-sygen, som man kan blive meget ubehagelig syg af.

Ved at praktisere korrekt skadedyrsbekæmpelse kan husejere heldigvis reducere risikoen for, at skadedyr overfører sygdomme.

En anden grund til at skadedyrsbekæmpelse er vigtig, er fordi skadedyrene kan forårsage skader på ejendommen. Termitter, for eksempel, er kendt for at forårsage betydelige skader på huse ved at ”æde” træstrukturen i hjemmet. Ligeledes kan gnavere som rotter og mus tygge gennem ledninger og forårsage brande i værste tilfælde! Det kan alt sammen være meget dyre skader på ejendommen.

Dyrene kan drive dig til vanvid

Foruden at smitte og skade boligen, kan skadedyr også drive dig til vanvid. F.eks. er måren et skadedyr, som fylder meget! Ikke rent fysisk, men måren er et rovdyr, som jager fødder om natten, hvorfor den er vågen og larmer ekstremt højlydt, når man selv vil sove. Har du en mår på loftet, kan du derfor ligge søvnløs og høre måren piske hen over brædderne, skrige og hvine samt efterlade dens ekskrementer og stinkende urin allevegne.

Hold derfor godt øje med tegn på skadedyr og sørg for at forebygge ved at f.eks. bruge rottespær i kloakken, dække for potentielle indgange og meget mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*