Lydspor

Målgruppe: 4.-6. klasse

Fag: Kristendomskundskab og musik

 

Undervisningsmaterialet

Tag med ind i en verden af kirkelige lyde og musik. Musik er et sprog i sig selv - musik kan også fortælle historier men på en anden måde end det talte sprog.

Kirkebesøg

En lille animationsfilm om en dreng, et orgel og et eksistentielt dilemma indleder projektet. Derpå følger kirkebesøg, hvor eleverne skal se kirkeorglet og høre organisten fortælle om det imponerende instrument. Hvilke lyde har orglet? Hvordan spiller man på det? Og hvordan kan orgelmusik udtrykke forskellige følelser og stemninger? 

Lydmaskinen

På skolen arbejder eleverne efterfølgende med fem udvalgte fortællinger fra bibelen, som alle tematiserer en række tilværelsesspørgsmål.  På en IT-platform - "Lydmaskinen" - udviklet til projektet skal eleverne sammensætte orgelmusik og reallyde, så de ikke med ord men med lyde kan formidle historierne om fx Abraham og Isak, Den Fortabte Søn eller Påskefortællingen. 

 

Praktisk info: 

Når man bestiller materialet, får man tilsendt en lærervejledning samt elevhæfter svarende til det antal elever, der er i klassen. Vær derfor opmærksom på at skrive det korrekte antal elever på, når du bestiller materialet. 

Dette materiale lægger op til et kirkebesøg, hvor eleverne skal opleve kirkeorglet. I materialet beskrives det i detaljer, hvad eleverne skal høre om og arbejde med i kirken. Organisten vil også kunne læse om det på den hjemmeside, som er lavet til materialet. HUSK SELV AT AFTALE KIRKEBESØGET.

Lydspor kan også bestilles til indskolingen

FÆLLES MÅL FOR LYDSPOR - MELLEMTRINNET

Folkekirkens Skoletjeneste i Viborg stift laver gratis kvalificeret undervisningsmateriale til kristendomskundskab i Folkeskolen ud fra Folkeskolens fællesmål samt til tværfaglige forløb, til den åbne skole og den understøttende undervisning.

Rundt om Rødhalsen

Rundt om Rødhalsen

Målgruppe: 3.-5. klasse

Fag: Kristendomskundskab, dansk, musik

 "Rundt om Rødhalsen" er et landsdækkende sang- og fortælleprojekt, som er udarbejdet af Lene Bekhøi. Sangene er arrangerede af Christian Høeg fra Prinsens Musikkorps. Materialet er bygget op om Selma Langerløfs lille fortælling om Rødhalsen.

Klasser, der arbejder med dette unikke materiale får udover fortællingen også oplevelsen af Prinsens Musikkorps. For arbejdet med materialet slutter af med, at alle elever deltager i en fortællekoncert i hhv. Ikast eller Lemvig Kirke i marts 2018. Her synges sangene til akkompagnement af de 16 musikere fra Prinsens Musikkorps, og Rødhalsen genfortælles af en fortæller i kirken. 

Det er meningen, at man i klassen har arbejdet med undervisningsmaterialet inden koncerten. Det er vigtigt, at eleverne kender sangene godt og har lyst til at synge med på sangene til forestillingen. Det er også vigtigt, at hver elev medbringer en bloddråbe af pap på en pind - se billederne under "Flere klassetrin" og "Rødhalsen".

Bestil undervisningsmaterialet og tilmeld jer koncerten på vores bestillingsside.