SYNG med liv og lys(t)

Klosterhaven

Lydspor

Løb gennem Danmarks kirkehistorie

Animerede Kalkmalerier

HELGI DANER - DA DANERNE BLEV KRISTNE

TRADITIONER - MELLEM LIV OG DØD

 
 
Folkekirkens Skoletjeneste i Viborg stift laver gratis kvalificeret undervisningsmateriale til kristendomskundskab i Folkeskolen ud fra Folkeskolens fællesmål samt til tværfaglige forløb, til den åbne skole og den understøttende undervisning.

Rundt om Rødhalsen

Rundt om Rødhalsen

Målgruppe: 3.-5. klasse

Fag: Kristendomskundskab, dansk, musik

 "Rundt om Rødhalsen" er et landsdækkende sang- og fortælleprojekt, som er udarbejdet af Lene Bekhøi. Sangene er arrangerede af Christian Høeg fra Prinsens Musikkorps. Materialet er bygget op om Selma Langerløfs lille fortælling om Rødhalsen.

Klasser, der arbejder med dette unikke materiale får udover fortællingen også oplevelsen af Prinsens Musikkorps. For arbejdet med materialet slutter af med, at alle elever deltager i en fortællekoncert i hhv. Ikast eller Lemvig Kirke i marts 2018. Her synges sangene til akkompagnement af de 16 musikere fra Prinsens Musikkorps, og Rødhalsen genfortælles af en fortæller i kirken. 

Det er meningen, at man i klassen har arbejdet med undervisningsmaterialet inden koncerten. Det er vigtigt, at eleverne kender sangene godt og har lyst til at synge med på sangene til forestillingen. Det er også vigtigt, at hver elev medbringer en bloddråbe af pap på en pind - se billederne under "Flere klassetrin" og "Rødhalsen".

Bestil undervisningsmaterialet og tilmeld jer koncerten på vores bestillingsside.